Комбинираният хладилник с фризер предлага несъмнено удобство – пестите място в

...
Комбинираният хладилник с фризер предлага несъмнено удобство – пестите място в
Коментари Харесай

Кои храни трябва да държим във фризера, а не в хладилника

Комбинираният ледник с фризер предлага безспорно улеснение – пестите място в кухнята, като в това време получавате повече благоприятни условия да запазите храната си в положително положение в действителност дълго време. За да можете да употребявате уреда вярно, прочетете идващите редове – ще Ви разкажем коя храна къде е най-добре да съхранявате, написа “Дарик ”.
 
Правила за хладилника
 
На първо място имайте поради, че най-хубавата температура за хладилника вкъщи е сред 1 и 4°С. Така няма да замразите продуктите, без да желаете, и те ще останат годни за директна консумация.

Друго значимо предписание е да не покривате рафтовете на хладилника с фолио или различен материал, тъй като по този начин ще попречите на циркулацията на студения въздух и ще намалите успеваемостта на хладилника.
 
Храни за хладилника

Ето какво, по кое време и къде е добре да сложите в хладилника. В края на краищата в него ще държите храните, които смятате да консумирате в идващите няколко дни, и с цел да ги запазите годни, би трябвало да се погрижите добре за тях, преди да ги приберете.
 
Не прибирайте храни и артикули незатворени – по този начин рискувате миризмата им да се разнесе към всички останали храни в хладилника. Използвайте специфични кутии или фолио за храна, с цел да ги пакетирате добре. Ако сте поставили сурови морски блага или месо в хладилника, безусловно ги затворете компактно, с цел да не замърсят другите храни.
 
Нетрайните артикули би трябвало да сложите в хладилника незабавно откакто сте напазарували. Не ги слагайте на вратата. Сготвените ястия, които са Ви останали, би трябвало да приберете в хладилника най-вече до 2 часа след приготвянето им, в случай че са били изложени на температура над 30°С.
 
Правила за фризера
 
Температурата във фризера би трябвало да е под 0°С. Ако не сте сигурни дали е такава, използвайте специфичен термометър, с цел да я ревизирате.
 
Размразявайте храните вярно – в микровълнова печка, в студена вода или в хладилника, съгласно типа на продукта. Осигурете им задоволително време за топене. Добре е да знаете, че за топене в хладилника може да са нужни ден-два, за микровълновата – към 30 минути. Гответе продуктите незабавно откакто ги размразите.
 
Храни за фризера

Тук дръжте храни и артикули, които смятате да употребявате седмици или месеци по-късно. Можете да замразите месо, масло, някои плодове и зеленчуци, някои сготвени ястия, както и да съхранявате замразените артикули, които сте купили от магазина. Дръжте месото в настрана чекмедже, не го смесвайте с другите артикули. Прибирайте храните във фризера постоянно добре опаковани, като се стараете опаковките да не са влажни извън. Задължително използвайте кутии, подобаващи за фризер – на дъното им ще видите специфичен знак, който указва това.

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР